Om mig

Mit navn er Mette Albæk Christensen, skaber af Mette Albæk Design. Min virksomhed består af tre dele mine pudedesigns, garnbutik dels som webshop og som fysisk butik i mit hjem i Lendum. Derud over udbyder jeg kursus/workshops i strik/hækling.

Jeg designer serier af strikkede filtede puder. Mine designs tager udgangspunkt i landskaber, som jeg forenkler, til de fremstår som striber. Mine inspirations kilder er mangfoldige. Bl.a. Svend Engelunds landskabs malerier, min hjemlige udsigt over Jyske Ås, vùet ud over havet  på en tur ved stranden, et smukt landskab i en film, en solnedgang over Limfjorden ved Klitgård. Mit blik oplever naturen og verden omkring mig i smukke farvede striber. Puderne strikkes i et engelsk soft uld garn, hvor ulden farves og blandes til tweedkarteflor før den spindes, hvilket giver et smukt organisk udtryk i det færdige strik. For mig er det vigtigt, at puderne ikke kun er smukt interiør i stuen. De skal også kunne bruges som pude til en middagslur eller lun støtte i ryggen og er derfor monteret med lynlås, hvilket gør dem vaskbare.

Jeg har strikket så længe, jeg kan huske. Jeg er optaget af farver, garner, strukturer, mønstre og hvordan jeg kreativt kan udfolde mig med disse. Det er en stor fornøjelse at dele min passion med andre strikkere, hvilket har ført til at jeg i 2018 har åbnet garnbutik med udvalgte Kits på min webside og som fysisk butik i mit værksted i mit hjem i Klokkerholm i vendsyssel, hvor jeg sælger garn, Kits, tilbehør og opskrifter af egne designs, Ellen Holms, Petiteknits m.fl.

Jeg har altid fundet ro og fordybelse ved at sidde med mit håndarbejde, brugt det til at koble fra, få et helle og nyde det kick, det er at sidde med et smukt stykke selvgjort, færdigt tekstil.  Jeg er uddannet sygeplejerske, Neuropædagog, Taktilpædagog og NLP practicioner. Jeg har gennem 30 år som sygeplejerske arbejdet med mennesker i sorg og krise. Desuden har jeg arbejdet med neuropædagogik, hjernens funktion og kognitive problemers indflydelse på mennesker med skader i hjernen. I efteråret 2018 blev jeg certificeret i håndarbejds psykologi ved psykolog Anne Kirketerp. Disse erfaringer bruger jeg i mine kurser i Håndarbejde om stress-håndtering, "Med godt skal ondt fordrives". De positive egenskaber håndarbejde har, kan bruges som terapeutisk værktøj til selv at arbejde med sin stresstilstand. Udover disse terapeutiske kurser afholder jeg workshops i strikketeknik, lige fra at lære at strikke til mere avancerede teknikker og strikkeformiddage for kvinder på barsel.

Inspiration til en pude fra en gåtur på stranden

strikket pude inspiration strand

vù ud over havet fra stranden på Anholt lige før tordenvejr.

Fotoet af havet ved Anholt blev til dette tørklæde