Tips, tricks og andet godt

Jane har lavet en personlig tunika efter grundmodellen med graduering fra en størrelse til en anden.

Jane har forskellige størrelser over skuldrene og brystet. Hvilket gælder mange voksne kvinder. Den måde du kan graduere størrelsen er at måle dig omkring kroppen over brystet. Det er din skulderbredde. Vælg den størrelse, som passer til det mål. Når du har strikket øverste del af ryggen og de 2 skulderstykker hopper du op i den størrelse der passer til dit brystmål og fortsætter med det. På den måde kommer modellen til at sidde flot over skuldrene samtidig med at du får den bredde over brystet du kar brug for.

GO M.A D top med Wienerlæg og vandfald

Denne top er faktisk GO M.A.D toppen tilføjet wienerlæg og vandfald.

Da du jo har købt bogen får du her mulighed for at downloade opskriften til toppen.

Grundmodel med drys af Make it Tweed

Jeg fik på standen i Garn uden grænser besøg af en GO M.A D strikker som havde strikket grundmodellen i et sommerligt ensfarvet garn og strikket 1 tråd Make it Tweed multicolor med. Super effekt hvor et helt neutralt garn bliver til en fest. I virkeligheden var den endnu mere farvestrålende end billederne viser.

https://mettealbaekdesign.com/shop/make-it-tweed-foelgetraad/: Tips, tricks og andet godt

Tak for at jeg måtte fotografere modellen

Pelerib i ærmerne og siderne

Lilian har lavet flere modeller med sine egne detaljer.

Se lige her perlerib (1 omg ret 1 omg 1-1 rib) i ærmerne og i siderne under ærmerne. Super flot detalje.

Det er let at starte et mønster i ærmerne, idet de opsamlede masker i toppen af skuldrene er lige ovenpå ærmet og du kan måle et mønster ud fra midten af disse masker til hver side.

Tusind tak for inspirationen

Ny variation af GO M.A.D top med vandfald og wienerlæg

Se lige hvor flot denne model er blevet. En af GO MAD strikkerne kom på Garn uden grænser og viste mig sin version af toppen. Den havde fået et smukt hulmønster i vandfaldet og I cord kanter i ærmer og hals. Jeg kan selvfølgelig ikke huske materialet den er strikket i. Det var blødt og faldt smukt. Tusind tak for at måtte vise den.

Wienerlæg i GO M.A.D modellerne

Wienerlæggene kan bruges til at skabe rummelighed og vidde i modellerne både i bluserne og som skørt i fortsættelse af grundmodellen. nedenfor kan du downloade opskrift på et skørt efter dine egne mål og hvordan wienerlægget konstrueres.

Vandfald i GO M.A.D Bluserne

Vandfald i grundmodellen laver en flot halsudskæring, som har et sofistikeret og moderne look.

Du kan downloade vejledningen nedenfor.

Skema over de forskellige mål i bærestykket

Her er skema som viser de forskellige mål i forhold til strikkefastheden i diverse størrelser

Kirsten har lavet endnu en fin bluse

Du skal lige se billeder af min sidste sweater. Den blev lidt af en udfordring, så den er temmelig meget free-stylet.

Modellen tager udgangspunkt i en Erica Knight model. Jeg så på Hammershus sidste sommer. Jeg opgav at finde den originale opskrift, og tænkte: Den må jeg kunne strikke i go-mad grundmodel! Udfordringen ligger i, at glatstrik og mønsterstrik har ret forskellig strikkefasthed. 

Så jeg har freestylet på kryds og tværs af størrelserne indtil bunden af ærmegabet, derfra er ryg og forstykke strikket hver for sig. Der er taget en smule ind på rygstykket, som var blevet lidt for bred. Det har været sjovt at strikke den, og at se, hvor jeg endte, om den kom til at passe eller skulle trævles op igen. Så tak for en super grundmodel, som indbyder til videreudvikling efter eget hoved.

Den er blevet så fin. Kirsten har virkeligt brugt Grundmodellen med alle de muligheder den har. Tusind tak for billederne.

Grundmodellen der blev til en poncho

Dengang mine teststrikkere og jeg strikkede modeller til bogen, så det røg fra pindene. Sagde Inge, den ene af strikkerne. Grundmodellen kunne sikkert også blive flot som poncho. Telepatisk er denne ide nået helt til Læsø, hvor Nina har strikket denne fine farverige poncho/cape i pladegarn. Maskeantal og pindestørrelse er afpasset til, at det er et tykkere garn, der er strikket med. Ponchoen har ikke været presset, derfor ruller kanten forneden lidt. En super lækker vams til at have på, som den er eller over frakken på de rigtige kolde dage. Tusind tak for billederne og tak for besøget, hvor jeg fik lov at fotografere Nina og poncho.

Hulmønsteret i Marias Sommerkjole i T-shirt

Hulmønsteret kan jo benyttes i alle GO M.A.D modeller da det følger grundmodellens maskeantal. Og T-shirten er jo kjolen uden skørt 😉

Kirsten har strikket 2 versioner af grundmodellen med lange ærmer .

– I forskellige garner og med smukke detaljer

Kirsten skriver til sine bluser “Den blå begyndte jeg på i Tolne (til strikkeweekend red.), strikket i Supersoft og Kid mohair. Strikkefasthed 20 masker/10 cm. Str. Medium på skulder/ bærestykke, derefter str. XL. Strikket efter grundmodellen. Den rosa er strikket i Isager Alpakka 2 og Wisper Lace. Strikkefasthed 22 masker/10 cm. Str. L på skulder/bærestykke, derefter str. XL. Borten foran er taget fra en AnnetteD model, og halsen er strikket firkantet som på kjolen for at få masker nok til borten.” Tusind tak for tekst og billederne. Kirsten har her virkeligt brugt modellens muligheder for at tilvirke egne designdetaljer og tilretninger.

Færdig tunika påbegyndt på Strikkeweekend i Tolne

Nina har gjort det igen. Lavet en smuk ulden tunika. Som kan holde varmen inde på kroppen, når blæsten går over Læsø. Og med hulmønsteret fra kjolen, får den et feminint look.

Nina Skriver:

Tusind tak for sidst.. 
Jeg sluttede lige mit projekt af i aftes, den endte jo som lang model, da jeg så fik brugt de 12 nøgler Drops Lima.
Strikket på pind 4,5
21m/10cm
Gik ned i XL i forhold til skema i bog.
Indtag til bryst efter min størrelse med vendestrik, som beskrevet i bogen .
Indtag i taljen med 2 masker i hver side på hver 7 pind. I alt 12 x så i alt lukket 48 masker.
afsluttet med hestetømmekant over 4 masker.
Dog 5 masker i afsluttende hestetømme forneden, så den blev lidt bredere..

havde kun 4 nøgler i grøn, derfor denne farvekombination..

Tusind tak for billederne

Birgits Cowboy sweater

Birgit har arbejdet videre med sin tilpassede grundmodel. Tidligere versioner fra Birgits pinde længere nede i rækken. Denne gang, er der tilført snoningsbort foran, der virkelig kommer til sin ret og drejet ret i ribkanterne. Den har fået 3/4 lange ærmer og cropped længde. Længderne komplimenteres flot med en hvid skjorte under. Den er strikket i Reborn jeans, der giver et rustikt og stonewashed look. Tusind tak til Birgit for billeder at den fine bluse/sweater.

Annemettes Rowan bluse.

Annemette besøgte min stand på Strikkefestivallen i Saltum og viste sin fine grundbluse med 3/4 lange ærmer. Lækker karrygul farve. Garnet er fra Rowan. af en eller anden slags ;). Den sidder fantastisk godt. Tusind tak for besøget og jeg fik lov til at fotografere dig og blusen, midt i det “orientalske gedemarked”, af strikkeglade kvinder, garn og hurlumhej .

Lenes første Grundbluse

Lene har sendt mig billeder af sin første grundbluse. Hun skriver, “Næste gang skal den være en størrelse mindre”. Det er jeg enig i, da den gerne måtte komme lidt længere ind på skuldrene og der er for meget stof i ærmegabene, til gengæld sidder den spot on helt nede ved hoften. Så lidt A-facon i den næste, hvor maskeantallet i bunden er som nu, så bliver den helt perfekt. Smukt strikket og skønne Vesterhavs farver. Blusen er strikket i 2 tråde Coast. Vi har skrevet sammen om at give den en forsigtig tur i tørretumbleren. Et trick til at mindske størrelsen.

Lilian`s Aqua T-shirt

Lilian har fået strikket en fin grundbluse med personlige tilretninger, hvilket har krævet tålmodighed, kreativitet og noget strik baglæns. Det har været det værd. Den sidder super flot. En af Lilians design detaljer er at strikke venderækker nederst foran og på den måde få blusen til at være lige lang for og bag. Det ofte er et problem, når man har en større barm at få ens længde hele vejen rundt. Et godt eksempel på at vælge størrelse efter skulderbredde, som udgangspunkt og lave tilretninger og detaljer, som passer til brystmål og hoftemål. Her kan vaterpasset roligt sættes på. Blusen passer i øvrigt til den Aqua blå farve i bukserne. T-shirten er strikket i Bio Balance farve Aqua nr. 12. Tusind tak for billederne.

Her kan du finde andre strikkeres versioner af GO M.A.D modellerne. Jeg har også lagt billeder og videoer ind om nye designs, som jeg har lavet siden bogen blev udgivet. Skroll og nyd.

Gitte har strikket bæredygtigt

Gitte har nærmest ild i pindene og er super god til at lave smukke detaljer. Til en Krea aften i vores lokale hobbyklub, viste Gitte denne grundbluse strikket med 2 rækker tværgående masker med en hulrække imellem. Gittes egen opfindelse. Sød feminin detalje på en rustik bluse. Den er strikket i blå Reborn jeans. Man kan sagtens se det rå stonewask look i blusen. Tusind tak for billeder.

Bente ´s Orangeglæde

Bente har giver fuld gas på farven her. Se lige denne skønne orange grundbluse med 3/4 lange ærmer og I – cord kanter. Super pasform. Man kan kun blive glad i låget. Den er strikket i Lana cotton nr 1448 og Abricot Titicaca alpaka. Tusind tak til model.

Kirstens grundsweater

Kirsten har strikket efter grundmodellen og tilføjet lange ærmer. Udregningen til, hvordan du får dem til at passe på længde og omkreds ved håndled finder du på side 25. Kirsten er høj og har med tilpasning fået sin sweater til at sidde perfekt og med præcis længde på både ærmer og bul. Sweateren er længere bagpå end foran. Strikket med venderækker som Outdoor tunikaen. Sweateren er kantet med I-cord kanter. Husk, når der strikkes I -cord at gå ½ til 1 størrelse ned i pind, så kanten ikke ruller. Sweateren er strikket i lysegrå All seasons garn fra Hjertegarn og meleret med Heather rose Titicaca alpaka. Kirsten strikker misundelsværdigt jævnt, så flot. Tusind tak for billeder.

Conni `s Grundmodel med broderi og forlænget bagstykke

Conni har strikket en grundmodel i en grøn (farve nr3) Bio balance fra BC garn. Den har fået 2-2 rib på alle kanter og er strikket længere bagpå end foran med vendestrik, ala Outdoor tunikaen. Conni har rettet sin model til efter egne mål og den sidder jo spot on. Som dekoration er der broderet 3 blomster øverst på forstykket. Blomsterne er lavet af lyserød silke mohair og tynd sølvglimmertråd. Billedet retfærdiggør ikke helt hvor fine blomsterne er. Conni stod model til en af Workshop-aftnerne, derfor hyggerodet med kaffekopper og småkager. Tusind tak for at ville vise det fine resultat.

Gitte har strikket en rigtig hygge cardigan

Gitte har strikket Business cardigan i Soulful alpaka super blød og lækker. Kan I genkende borterne på ærmer og i bunden. De er “tyvstjålet” fra Slå om blusen og passer jo så fint, som dekoration på en enkel og neutral cardigan. Smukt strikket og en skulder der sidder spot on. Gitte har bestemt at der ikke skalukketøj på denne version. Tusind Tak for billeder af modellen og modellen 😉

Inge har været i Garnlageret, (sit eget 🙂 )

Inge, som også har teststrikket til bogen. Har her ryddet op i garnlageret og har fundet turkise og orange fluffy garner af ukendt oprindelse frem og har strikket en Business cardigan. Fin og farveglad kombi med turkis og orange sammen. Faktisk også farver der hitter denne sommer og til efteråret. Tusind tak Tak for billederne.

Søndagsstrik nr. 10 dedikeret til GO M.A.D PÅ PIND 4

De første 2 bluser strikket af mine trofaste teststrikkere.

Efter at grundopskriften til bogen var skrevet, strikkede Karina og Inge opskriften igennem. Blusen var til dem selv og i garn efter deres eget valg. De skulle overholde udtagningerne ellers var der frit slag. Karina strikkede i Wild and Soft fra Gepard sammen med Titicaca alpaka. Der blev strikket let ballonfacon med lange ribkanter i ærmerne og ribkant i bunden af kroppen. Inge strikkede i Exquisite Lace og silke mohair, super blødt og fluffy. Inge opfandt sine egne snoningskanter, som blev strikket i ærmer, side og bund. Jeg var henrykt, da de viste dem frem og havde leget med modellen og gjort den til deres egen. Det var lige det der var tanken med den. Jeg kan ikke takke nok for disse to pigers indsats med at strikke modellerne.

Fuld gas på farverne

…Navn har strikket grundblusen i de fedeste farver i Lana Cotton 2060 og Titicaca alpaka Fiesta. Der er nærmest ild i den, som at kigge ind i gløderne. Ærmerne er 3/4 lange taget ind på hver 5. pind. Blusen er taljeret og taget ind mod hoften. Super flot strikket. Som Navn siger “jeg er jo perfektionist”(Jeg supplerer lige, når jeg får navnet)

Grundbluse med feminin blondekrave

…Navn har strikket en grundbluse med 3/4 lange ærmer i Lana Cotton/6970 og Titicaca alpaka/dragon fly. Den har fået en sød og feminin krave ved at samle masker op langs hals kanten og tage dobbelt ud x 2 og lukket løst af med en teknik, der laver små picots. Tak for billederne. (Jeg supplerer lige når jeg får styr på alle detaljer, teknik, navn m.m).

Grundmodel med lange ærmer og spiralmønster

Super fin bluse med skrå struktur mønster på bullen. 2-2 rib i ærmerne afsluttet med I-cord. Fin er den. Den næste model er allerede godt på vej. Denne gang med V-udskæring. Farveskiftegarnet er en silke mohair. Tusind Tak til Bente for billederne. Garnet ved jeg ikke hvad er, det opklares sikkert næste gang vi ses.

Birgit has done it again –

og har strikket en superfin bluse/tunika. Denne er strikket efter grundmodellen i A-facon. Strikket i grå Lino hør og silkemohair. Birgit har taljeret blusen med dobbelt udtagning (s masker) i hver side. Den bliver et sommerhit. Tak til Birgit for at stå model.

Busines cardigan med krebsemasker i kanten.

Her er Business cardigan strikket i Lino hør og silke mohair som originalen. I stedet for retriller i kanten er der hæklet rundt med krebsemasker. Krebsemasker er fastmasker strikket baglæns. Altså fra venstre mod højre. Super god ide og en fin detalje. Jeg kan desværre ikke huske strikkerens navn. Jeg siger tak for billederne

Birgits smukke Business cardigan

Birgit har valgt at strikke sin Cardigan i Lino hør og Kid seta silk kid mohair, som i bogen. I de lækreste støvede grønne nuancer. I stedet for at strikke ret rille kant i ærmer og krop, er her valgt at hækle 3 omgange fastmasker. Det fungerer supergodt og giver en stabil fast kant. cardiganen er strikket i A-facon small for oven og gradueret ud til en large ved hjælp af tabellen for udregning af A-facon. Så fin.

Pufærmeblusen i Alpaka og silke kid mohair rester.

Modellen er strikket i Soulful Alpaka i beige og med striber i alle Silke Kid mohair resterne fra lageret. I stedet for at lave udtagning til hals foran, er alle maskerne slået op på en gang, så halsudskæringen er firkantet i stedet.

Halskanten er dobbelt med en vrangpind i foldekanten. Jeg har lavet taljering med et stykke rib i hver side. Ribben nederst er delt i for og bag med slidser i siderne. Bagstykke-ribben er længere end forstykke-ribben. Ribkanter er 1r-1vr rib, retmaskerne i ribben er drejet. Ærmerne har puf, strkket lige ned med fuldt maskeantal og masker taget ind lige før ribben og afsluttet med 6 cm ribkant.

Sådan blev slutresultatet.

Grundblusen i Önling no 2 og Sandenes Tynn silk mohair

Nina har sendt disse fine billeder af sin grundmodel, som er gledet af pindene. Der er tilføjet rib med drejet ret i bunden. Den er strikket i Önling 2 fra laget (Nina´s 😉 ) sammen med en karrygul silke mohair. Super fin.

Bentes grundbluse

Bente har strikket sin grundbluse i Norma fra Lang Yarns, som er en blanding af bomuld, modal og Viskose. Bente skriver at hun næste gang vil strikke hestetømmekanten på ½ nummer mindre pind, hvilket vil forhindre den i at rulle. Så fin en forårs- og sommerbluse. Tænker den også kan være en overdel med en langærmet T-shirt eller skjorte under.

Grundbluse strikket af Randi

Randi har strikket sin grundbluse i 2 tråde Coast. Blusen er i bunden af krop og ærmer afsluttet med hulmønsterborten fra Inges Slå om bluse. Ærme- og halskanter har fået en kontrastkant. Smuk klassisk og superanvendelig bluse. Tak for den.

Irenes Hyggekjole

Irene har strikket sin kjole i Kaunigarn på pind 4.0 mm. 22m på 10 cm. Toppen er strikket efter grundmodellen. Fra hoften er der taget 4 m ud 2m i hver side, med 15 masker imellem, på hver 10 pind som A-facon. Udtagningspinden er strikket vrang. Læg mærke til hvordan farverne i farveskiftegarnet følges ad på både krop og i ærmer. Skøn ulden sag til en kold vinterdag.

Det blev til en kjole

Nina har strikket efter grundmodellen, denne fine kjole i Easy Care på pind 4.0 mm. I 3 farver fra lageret. 5 ngl. karrygul, 3 ngl. brun, 1 ngl grå.

Den har strikkefasthed 23 m/ 30 p på 10×10 cm. Der er hestetømmekant i alle afslutninger. Ærmer er strikket i fuld bredde indtil albuen og derefter taget ind til smal. 1 omg. med indt. til 64 m. 1 omg r. 1omg. indt til 44 m.

Herresweater med lynlåsstolpe og Guernseymønstre.

Udregning af Størrelse som falder mellem 2 størrelser.

Ny version af grundmodellen

Denne grundmodel bluse var nr. 2 der blev strikket inden bogen blev lavet. Garnet er Lana cotton nr 6970 og Titicaca alpaka Dragonfly.
Ulla har på no time lavet en ny version af den. I samme garn og har udskiftet det slanke ærme med pufærmet fra Karinas party bluse. Nederst på kropsdelen er blusen afsluttet med en flæsekant, hvor der er taget ud efter hver 2 maske. Så fin. Jeg er begejstret 🙂

Vævestrikket bånd på sweateren der startede det hele.

Download diagram og beskrivelse af den vævestrikkede kant.

Irenes Cardigan i Brun

Den er strikket i Lino hør Chokolade og Silky kid Brun. Så fin. Den fik ikke lommer, da der var tidsknaphed til den skulle i brug 🙂

Skriv et svar